anjan_toiset_kesajalat.jpg

Jalkojenhoito on yksi osa ihmisen terveydenhoitoa. Ennaltaehkäisevä ja jalkojen toimintaa ylläpitävä hoito on tärkeää. Jalkojenhoitoa on esim. ihon ja kynsien perushoito, itsehoidon neuvonta, kovettumien ja känsien poisto ja jalkahieronta. Hieronta parantaa jalkojen verenkiertoa, joka puolestaan parantaa lihaskuntoa ja ihoa.

Hoitolassa hoidetaan myös sairauksien aiheuttamia jalan haavaumia, kovettumia ja kynsiongelmia. Yleisimpiä sairauksia, jotka aiheuttavat jalkaongelmia, ovat esim. reuma, psoriasis, diabetes ja erilaiset neurologiset sairaudet.

Hoitolassa saa myös neuvoa sopivien kenkien hankkimiseen, koska vääränlaiset kengät voivat saada aikaiseksi mm. vaivaisenluun, vasaravarpaat, hiertymiä ja kovettumia.

Jalkaongelmille altistaa myös esim. vähäinen liikunta, joka heikentää jalkojen lihaksia aiheuttaen lihasepätasapainoa, jolloin kehon kuormitus muuttuu altistaen kulumasairauksille. Säännöllinen jalkavoimistelu venyttävine ja vahvistavine harjoitteineen tukee jalkaterien oikeita toimintoja.

Anja avoinna

 Sivuja uudelleen päivitetään !

                                                                                                                                  

anjan_jalat.png

                                                           


Kevein askelin !